Friday, September 13, 2013

Ομιλία για το κοινό με θέμα “Η φυσική των Μαύρων Τρυπών και ο κοσμικός ρόλος τους“


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Πρόσκληση σε ομιλία για το κοινό με θέμα “Η φυσική των Μαύρων Τρυπών και ο κοσμικός ρόλος τους“ στο πλαίσιο των εργασιών Διεθνούς Θερινού Σχολείου Αστροφυσικής των Μελανών Οπών στην πόλη των Ιωαννίνων

Α. Πρόσκληση σε ομιλία για το κοινό με θέμα την φυσική των Μαύρων Τρυπών:
Στο πλαίσιο των εργασιών του θερινού σχολείου που αναφέρεται παρακάτω και ως μια έκφραση ευγνωμοσύνης προς στην πόλη που φιλόξενα υποδέχεται το θερινό σχολείο, διοργανώνεται ομιλία για το κοινό με θέμα:
“Η φυσική των Μαύρων Τρυπών και ο κοσμικός ρόλος τους“
Με ομιλητή των Δρ. Εμμανουήλ Αγγελάκη του Ινστιτούτου Ραδιοαστρονομίας Μαξ Πλανκ στην Βόννη της Γερμανίας (Max-Planck-Insftut für Radioastronomie). Η ομιλία θα λάβει χώρα στην αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος του ιδρύματος Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας, 15 Σεπτεμβρίου στις 20:00. Η παρουσίαση αφορά κάθε ενδιαφερόμενο και ως στόχο έχει την αναφορά και ανάπτυξη όλων τον βασικών εννοιών που αφορούν τις εξωτικές έννοιες που σχετίζονται με τη Φυσική Μαύρων Τρυπών, των συστημάτων που τις φιλοξενούν και φυσικά τον ρόλο τους μέσα στο σύμπαν.

Β. Θερινό Σχολείο Αστροφυσικής των Μελανών Οπών στην πόλη των Ιωαννίνων:
Η ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενη σύμπραξη ευρωπαϊκών ερευνητικών κέντρων που ασχολούνται με τη Φυσική των Μελανών Οπών: “Black Holes in a Violent Universe” COST Acfon MP-0905, διοργανώνει, με την υποστήριξη του Δήμου Ιωαννιτών, παγκόσμιο “θερινό σχολείο” με θέμα:
“Μαύρες Τρύπες σε όλες τις δυνατές κλίμακες” (Black Holes at all scales)
στα Ιωάννινα μεταξύ 16 και 18 Σεπτεμβρίου, 2013. Οι συμμετέχοντες των εργασιών είναι νεαροί ερευνητές ενώ οι ομιλητές, εξέχουσες προσωπικότητες του επιστημονικού πεδίου των μαύρων τρυπών. Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων προέρχονται από 21 διαφορετικές χώρες, ενώ ένας μεγάλος αριθμός αυτών είναι Έλληνες φοιτητές από κάθε γωνιά της χώρας. Ο επιστημονικός στόχος του σχολείου είναι να προσφέρει στους νεαρούς αστροφυσικούς την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαλέξεις Ανώτατης Αστροφυσικής σε θέματα που αφορούν τις Μαύρες Τρύπες σε όλες τις δυνατές διαστάσεις και περιβάλλοντα. Η ιστοσελίδα του σχολείου φιλοξενεί περισσότερες πληροφορίες http://www3.mpifr-bonn.mpg.de/staff/eangelakis/cost_sch/

No comments: