Tuesday, August 30, 2011

Βραδιές κοινού Κυριακή στη Μάζια και Δευτέρα στο Καλέντζι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: Βραδιές αστρονομικής παρατήρησης με τηλεσκόπια
Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011 - Μάζια Ιωαννίνων
Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011 - Καλέντζι Ιωαννίνων
ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Ιωαννίνων
Πολιτιστικός Σύλλογος Μάζιας
Ορειβατικός Σύλλογος Καλεντζίου
Πόσα αστέρια υπάρχουν στο ουράνιο στερέωμα; Πως μοιάζουν οι κρατήρες της Σελήνης και τα δαχτυλίδια του Κρόνου; Τι είναι ο Γαλαξίας;
Απαντήσεις σε αυτά και σε πολλά άλλα ερωτήματα θα δοθούν σε όσους βρεθούν στις βραδιές αστρονομικής παρατήρησης με τηλεσκόπια που διοργανώνει ο Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Ιωαννίνων (http://ioanninastronomy.blogspot.com/)
την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου στη Μάζια σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μάζιας (http://maziaioanninon.blogspot.com/ ) και
τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου Καλέντζι σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλεντζίου (http://www.radosta.gr/).
Οι βραδιές αστρονομικής παρατήρησης με τηλεσκόπια θα ξεκινήσουν στις 9 το βράδυ και τις δύο μέρες, με αυτή στην Μάζια να φιλοξενείται στον προαύλιο χώρο του κτιρίου του Πολιτιστικού Συλλόγου και αυτή στο Καλέντζι, όπου οργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά, στον προαύλιο χώρο του παλαιού Δημαρχείου.
Ο Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Ιωαννίνων σας καλεί να εξερευνήσουμε την ουράνια σφαίρα, να περιηγηθούμε στους αστερισμούς και να θαυμάσουμε τον έναστρο ουρανό με τηλεσκόπια. Οι άνθρωποι του Συλλόγου για δύο ημέρες θα παρατάξουμε τηλεσκόπια και κιάλια για να δώσουν τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να απολαύσουν τις ομορφιές του Σύμπαντος.
Οι
εκδηλώσεις είναι δωρεάν και ανοιχτές στο κοινό.
Για να φτάσετε στο κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μάζιας, στην παλιά Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Τρικάλων, μετά το café Γραμματόσημο στρίβουμε αριστερά στο δρόμο προς Κρυόβρυση. 150 μ. περίπου μετά συναντάτε το κτίριο δεξιά σας.
Για Καλέντζι οδηγούμε νότια προς Αθήνα μπαίνουμε στην Εγνατία προς Μέτσοβο και βγαίνουμε στον κόμβο προς Ελληνικό (Νο. 4 στον ανωτέρω χάρτη), οδηγούμε νότια μέχρι το Καλέντζι (Ιωάννινα-Καλέντζι 35 λεπτά). Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα να διασχίσετε τον Κατσικά και συνεχίζετε ευθεία στη 2η επαρχιακή οδό. Το παλαιό Δημαρχείο είναι προς την έξοδο του χωριού, λίγο πριν το γήπεδο.

No comments: