Tuesday, August 16, 2011

Αστρονομικά ενεργός Σεπτέμβριος

Δύο βραδιές αστρονομικής παρατήρησης για το Σεπτέμβριο.


Την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου βραδιά κοινού στη Μάζια μετά από πρόσκληση του εκεί Πολιτιστικού Συλλόγου.


Και τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου βραδιά κοινού στο Καλέντζι στο παλιό Δημαρχείο μετά από πρόσκληση του Ορειβατικού Συλλόγου Καλεντζίου http://www.radosta.gr/news.php.


Είχαμε επίσης πρόσκληση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίδερης Θεσπρωτίας (όπου είχαμε κάνει μία πολύ όμορφη βραδιά κοινού στις 05.08.09) αλλά δυστυχώς λόγω του ότι ο Σύλλογος είναι σχεδόν ανενεργός δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε.




Στις 5 με 8 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το 10ο Πανελλήνιο Αστρονομικό Συνέδριο, στο συνεδριακό κέντρο Κάρολος Παπούλιας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, από την Ελληνική Αστρονομική Εταιρεία (ΕΛ.ΑΣ.ΕΤ.), η οποία αποτελεί τον επίσημο φορέα οργάνωσης των Ελλήνων που ασχολούνται επαγγελματικά με την έρευνα και διδασκαλία σε θέματα αστρονομίας και αστροφυσικής.

Η ΕΛ.ΑΣ.ΕΤ. οργανώνει κάθε δύο χρόνια ένα διεθνές αστρονομικό συνέδριο, στο οποίο παρουσιάζονται οι τελευταίες εξελίξεις στην έρευνα σε θέματα αστρονομίας, γίνεται σε διαφορετική κάθε φορά περιοχή της χώρας. Η επίσημη γλώσσα των συνεδρίων της ΕΛ.ΑΣ.ΕΤ. είναι η αγγλική και συνήθως πάνω από 100 επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετέχουν σε αυτά.

Η ιστοσελίδα του συνεδρίου είναι http://www.helas.gr/conf/2011/

No comments: